Begeleiden integratie Digital Finance

Voor een zakelijke dienstverlener begeleiden we de implementatie van Digital Finance en vervullen we de financiële functie. In de eerste fase richten we ons op Digital Administration, vervolgens op Digital Control. Tijdens het implementeren worden de financiële processen gefaseerd overgenomen door gedigitaliseerde processen.

Implementatie Digital control

We begeleiden de implementatie van Digital Control bij een industriële dienstverlener. Het project richt zich op het ontwikkelen van dashboards en het integreren in de functie van management control. Een gefaseerde aanpak maakt inhoudelijke rapportages toepasbaar in de gehele organisatie (en niet alleen voor finance). Uiteindelijk heeft finance meer tijd voor analyses in plaats van het opstellen van rapportages en is er een eenduidig beeld waarover wordt gerapporteerd.

Invulling control functie

Bij een sterk groeiende productieonderneming ondersteunen wij de financiële functie door het vervullen van de controlfunctie. De focus ligt op het professionaliseren van de controlfunctie naast de uitvoering van de controlfunctie en kennisoverdracht.

Inzicht in de marge per product

Voor een productie- en handelsonderneming geven we inzicht in de kosten per product. De kosteninzichten zijn uiteindelijk uitgewerkt in een financieel model. Een analyse vooraf is uitgewerkt in BI-software waarin nagenoeg alle data is verwerkt uit het ERP systeem. Uiteindelijk geven we gedurende het project waardevolle inzichten vanuit business control perspectief.

Ontvlechten en inrichten van de financiële functie na een overname

Een Amerikaanse multinational heeft een fabriek overgenomen in Nederland. Digital finance is betrokken bij de post-fusie integratie traject. Wij begeleiden de ontvlechting van de centraal georganiseerde financiële processen en het inrichten van een decentraal georganiseerde finance en control functie. Dit omvat tevens de inrichting van een nieuwe ERP systeem naast de ondersteuning aan het management voor de dagdagelijkse operatie. De principes en uitgangspunten van het Digital Finance control platform zijn belangrijk in de uitvoering van de opdracht.